2018. október

Jó Szerencsét!

Ebben az írásomban az októberi történésekről szeretnék beszámolni.

Tovább mentek a bAlekokítások, ahol minden gördülékenyen haladt, külön köszönet ezért az öt tanszék tanszékvezetőjének. Október 16-án egy olyasfajta gyors “fórumot” hívtam össze, ahol akkor még tendáló, általános problémákról beszéltünk. Ezen problémákat úgy láttam akkor, hogy sikerült helyre tenni és ha bár teljesen meg nem oldódtak, de mindenki innentől kezdve helyén tudja kezelni a dolgokat és aminek örülök, hogy végre talán sikerülhet elérni azt, hogy a kar reprezentációja fontosabb legyen az önreprezentációnál. Erre nagy esélyt látok, hogy év végére sikerülhet közelebb hozni, ami talán a jelenlegi elnökség fő célja is.
Október 18-án szerveztünk és Bölcsész Pálinkás Szakestélyt, ami korsóelverő volt. Maga a szakestély talán az év egyik legjobb kisszakestélye volt: minőségi felszólalások és jó hangulat jellemezte. Profitot nem tudtunk belőle termelni, de legkevésbé sem érdekel ez minket, hiszen ez a rendezvény is bővítette a bölcsész szakestélyek “színpalettáját” és régebbi korsókhoz is hozzá tudtak jutni a résztvevők.
Október 23-án egy gyűlés keretein belül csapatépítő tréninget tartottunk, amely igencsak beletorkollott az éjszakába. Az elejével elégedett vagyok, hiszen a fontos dolgokat meg tudtuk beszélni és kezdetnek nem volt rossz.
Október 24-én írásbeli bAlekvizsgát vezényeltünk le, amihez nehéz mit hozzáfűzni, elég nagy volt a bukási arány, ahhoz képest, hogy az előző évek vizsgáihoz képest ez egy mérsékeltebb tudást igényelt.
Október 25-én részt vettem még pár bizottsági taggal a Másodéves Tisztséggyakorló Nedvesesten ahol a másodévesen a gyakorlatban is meg tudták mutatni rátermettségüket arra, hogy egyszer talán soha, jövőre vezetni tudják saját évfolyamukat. Azt kell mondjam, hogy egy jó hangulatú este volt, alapvetően minden rendben zajlott, innen is gratulálok a másodéveseknek, így tovább!
Október 29-én pedig lezajlott a szóbeli bAlekvizsga, ahol 27 pogány fejében véltünk felfedezni néminemű fényt. Három ember pedig, mint díszbAlek, a XX. Bölcsész bAlekkeresztelő Szakestélyen adhat számot tudásáról.
Október 30-án zártuk a rajz-,vers-, nótapályázatot, ahova összesen 2 rajz és 2 vers érkezett. Ebből mind a négyet díjaztuk, hiszen értékes alkotásokat kaptunk, amelyet a bölcsész értékteremtés alapjait tudják nyújtani.

A hónap maga nagyon megterhelő volt, hiszen főként a bAlekokításokra összpontosított a Valéta Bizottság is, így másról sajnos nem tudtam beszámolni.

Jó Szerencsét!
Vivat Bölcsész!

 

Tardi Roland a. Luca Brasi